En veps møter en morder.

I dag føler jeg meg slem. Jeg har drep to uskyldige vesener, og det kommer til å bli en tredje når Frank kommer hjem fra jobb og får smake på Pizza ala bugspray. Det er bare det at idet et innsekt gjør sin entre i mitt synsfelt klarer jeg rett og slett ikke å kontrollere meg selv. Jeg mister alle hemninger og sprayer rundt meg med alt jeg kan finne som har den minste sjanse for å ha dødelig kraft. 

Senere, med likene stablet i vinduskarmen og en halvferdig pizza full av udugelig innsektsspray kommer den dårlige samvittigheten over disse livene jeg har tatt. Kanskje vepsen bare var ute og fløy ettermiddagsturen sin da den plutselig fløy inn et åpent vindu og møtte sin død på mest mulig grusom måte. Kanskje edderkoppen bare var ute etter en liten matbit på kjøkkenbenken da den ble sprayet og forfulgt av et galt menneske med ingenting annet i tankene enn å gjøre den mest mulig vondt. 

Det er selvfølgelig ikke slik. Disse creepycrawly ekle innsektsdjevlene har ikke menneskelige egenskaper, de er verken mamma, pappa eller lillebror. De har ikke hus med en kone i forkle som nettopp har bakt boller og de var verken på vei til jobb eller for å ta seg en halvliter på den lokale vepsepuben. Deres liv går ikke i revy foran øynene deres i det jif kjøkkenspray blir brukt til ting den ikke burde brukes til. Men jeg klarer ikke la være å tenke at jeg har tatt et liv. Jeg har bestemt om noe får leve eller dø. 

Kanskje jeg bare er i overkant sentimental?

2 kommentarer

bente

12.jun.2010 kl.14:06

Så fremt insektene ikke er alt for sore/stygge/skumle bruker jeg gjerne en halv dag på å lose de ut av huset. Jeg lokker, truer og ber, men får meg ikke til å drepe, hehe. (De store/stygge/skumle insektene sender jeg leiemorderkjæresten min på). Skal du være i trondheim i sommer? :)

Ani

13.jun.2010 kl.18:45

ja det pleier jeg å gjøre også. men vepser stikker og edderkopper har jeg rett og slett ikke toleranse for. hvis ikke det er slike med lange bein, de gjør ikke så mye.
skal være her ut juli og så reiser jeg til bergen frem til skolen begynner.
Skal jobbe på vivikes på torget. kom innom hvis du vil. alltid gøy med besøk på jobb.

Skriv en ny kommentar

hits